Videre til Norgesmesterskap for studentbedrifter

Foto: Disse optikkstudentene er vinnere av årets studentbedrift i vår region, nå skal de videre til NM. Det er Ungt Entreprenørskap Norge som arrangerer konkurransen. F.v. Hanna Fosså, Lene Gjøsæther, Birgitte Fosse Stormo og Lisabeth Marie Hogefeld.

Optikkstudentene ved Universitetet i Sørøst-Norge stakk av med seieren i vår region

Studentbedriften Prosjekt Madagaskar SB ble en av vinnerne i regionmesterskapet til Ungt Entreprenørskap. De vant i kategorien sosialt entreprenørskap og skal nå videre til NM for studentbedrifter som arrangeres i midten av juni. Kongsberg Innovasjon har bistått bedriften med mentoring og rådgivning innen forretningsutvikling.

Vi er veldig imponert over teamet i Prosjekt Madagaskar. Først og fremst løser de et reelt problem med sin forretningsidé og de har vist evne til å tenke nytt for å bidra til en bedre verden. At de vant i kategorien sosialt entreprenørskap i regionmesterskapet er velfortjent, sier Berit S. Slagnes, prosjektutvikler hos Kongsberg Innovasjon.

Synshjelp på Madagaskar

I mindre lokalsamfunn på Madagaskar så er tilgang til synshjelp svært dårlig. Ved fylte 40 år blir nærsynet for de fleste stadig dårligere. Uten briller vil arbeidsevnen bli redusert (se video nedenfor).  Dette ønsket Prosjekt Madagaskar SB å gjøre noe med. Idéen er å tilby bedre syn til personer med behov for synshjelp på Madagaskar og lage et opplegg for å lære opp lokale helsestasjoner innen optikk.  

Se optikkstudentene sin selskaps-pitch her:


Bistand fra Kongsberg Innovasjon

Kongsberg Innovasjon har bidratt med sin kunnskap og kompetanse inn mot studentene i arbeidet med å skape en studentbedrift. Kongsberg Innovasjon har blant annet bistått Prosjekt Madagaskar SB med forretningsutvikling og rådgivning innen forretningsplanlegging og pitch-trening.

Det er Ungt Entreprenørskap Norge som står bak konkurransen for studentbedrifter. Ungt Entreprenørskap Norge er en ideell, landsomfattende organisasjon som bygger bro mellom skole og arbeidsliv. De jobber sammen med utdanningssystemet og næringslivet for å utvikle skaperglede og innovasjon. Les mer om Ungt Entreprenørskap her.