Vicotee med ny CEO – vil bidra til at selskapet blir en ledende Europeisk leverandør av smarte sensorer

F.v. Leif Erik Havnen og Satvir Singh Parmar i Vicotee.

Vicotee, som Kongsberg Innovasjon har investert og engasjert seg i, har ansatt Leif Erik Havnen som ny administrerende direktør. Havnen, som ble ansatt som direktør for salg i 2021, tar over for Satvir Singh Parmar som har ledet selskapet de siste tre årene. Fremover vil den nye administrerende direktøren fokusere på økt kommersiell vekst, bygge internasjonale partnerskap og posisjonere Vicotee som en ledende europeisk leverandør av sensorer for smarte byer, smarte bygg og smart infrastruktur.

Etter nærmere tre år i Vicotee er tiden inne for å overlate roret til en ny kaptein. Leif Erik har utmerket seg med både gode strategi og lederegenskaper, noe som kommer godt med i arbeidet med å ta selskapet inn i en ny fase. Jeg ønsker Leif Erik og alle i teamet det beste og jeg gleder meg til å følge med på Vicotee’s spennende reise videre

Satvir Singh Parmar

I februar 2022 gikk Kongsberg Innovasjon sitt fond inn i Vicotee og har i dag et aktivt eierskap i oppstartsselskapet. Kongsberg Innovasjon bidrar med blant annet forretningsutvikling, teknologiekspertise fra vårt industrielle nettverk og finansiering.

Klare for nye vekstmuligheter

Havnen startet i Vicotee som direktør for salg og vekst i 2021. Han har lang erfaring fra ledende roller i elektronikkindustrien og en dyp forståelse av hva som skal til for å bygge en vellykket virksomhet.

– Det er en glede å ta over rollen som administrerende direktør i Vicotee og jeg ser frem til å løfte selskapet inn i en ny fase. Vicotee er et supert selskap med en fantastisk teknologi portefølje. I løpet av min tid i selskapet har jeg blitt imponert over kvaliteten på våre medarbeidere og styrken i vår kultur. Det gir et sterkt fundament som vi skal bygge videre på i årene som kommer. Vi har en spennende tid fremfor oss. Nå skal vi gripe vekstmuligheter i eksisterende og nye markeder, sier Leif Erik Havnen.

Fremtidens sensorer

Vicotee sin misjon er å levere kostnadseffektive trådløse sensorflåter som gjør hverdagen enklere, mer produktiv og bærekraftig. Sensor løsningene hjelper skoler, kommuner og eiendomseiere med å hente data og viktig informasjon som identifiserer forbedringspotensialer samt kostnadsreduksjon.

– Vi ser en enorm interesse for trådløse sensorer fra våre potensielle kunder, sier Havnen.

– Både staten og private aktører ønsker å bygge trådløs LoRa-infrastruktur over hele verden. LoRa-gateways er nå tilgjengelig og under planlegging i de fleste kommunene i Norge. Dette vil stimulere veksten av leverandører av smarte sensorer og bruk av sensorer i det private og offentlige markedet. Her ønsker vi å ta en posisjon.

– Som et ungt selskap er planen å utvikle vår kompetanse innen smarte byer, smarte bygg og smart infrastruktur. Parallelt skal vi inngå samarbeid med nasjonale og internasjonale partnere og tiltrekke oss finansielle partnere for skalering og vekst.

– Vi ønsker å drive teknologi og virksomheter fremover slik at vi kan bidra til å ta verden forbi industri 4.0, sier Havnen.