Vi er Kongsberg Innovasjon

Alene kan vi gjøre så lite, sammen kan vi gjøre så mye. Vi inngår avtaler med gründere, etablerte selskaper og innovasjonsprosjekter. I tillegg jobber vi med omstilling i næringslivet.

Kongsberg Innovasjon ble etablert i 2003. Våre ni ansatte skal stimulere til nyskaping og innovasjon for både nye og etablerte teknologiselskaper.

Kongsberg Innovasjon har tett kobling til Kongsbergindustrien og våre eiere: Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Statoil, Kongsberg Automotive, Dresser-Rand, Semcon Devotek, KIWA, Vardar og SIVA.

Vi knytter ditt prosjekt opp mot våre eiere som tilbyr ressurser med kompetanse. Samarbeidet bidrar til at prosjekter, ideer og selskaper skyter fart, blir bærekraftige og klare for det kommersielle markedet.

Omstilling med Kongsberg Klyngen

Omstilling i næringslivet og bedriftsutvikling for etablert industri ble en del av virksomheten vår  i 2016. Dette var tidligere NCE Systems Engineerings (NCE SE) oppgave. Siden 2006 har NCE SE hatt status som en del av en global kompetanseklynge. Nå er virksomheten en integrert del av Kongsberg Innovasjon og kalles Kongsberg Klyngen.

Kongsberg Klyngen representerer en rekke høyteknologiske bedrifter med verdensledende markedsposisjoner i mange bransjer. Klyngens virksomhet er utelukkende basert på hjernekraft. Kongsberg Klyngen er pådriver for å styrke klyngen og bedrifters konkurransekraft gjennom raskere innovasjon, smart bruk av ny teknologi og videreutvikling av delingskultur. Her kan du få vite mer om klyngen.

Bli en del av vårt miljø

Vi tilbyr profesjonell rådgivning i vårt inkubatorprogram, der gründerne får tilgang på vår kompetanse, våre kontorlandskap og nettverk. Inkubatorprogrammet fremmer vekst for deg og din idé eller bedrift i et miljø med andre i samme situasjon. Inkubatorene veileder deg i hvordan du kan teste og videreutvikle ditt prosjekt og har en tett kobling til industrien og akademia.

Programmet kjøres på to ulike lokasjoner: et i vår egen industriinkubator i Kongsberg Teknologipark og et på Kongsberg Startup som er lokalisert på Innovasjonsloftet i sentrum av Kongsberg.

Her kan du få vite mer om vårt Inkubatorprogram.

Vårt mål er å være en viktig samarbeidspartner og ressurs på veien til økt vekst. Ta kontakt om du vil vite mer om hvordan vi kan hjelpe deg.

Vi skal bidra til en rask og effektiv innovasjonsprosess for både de som ønsker å utvikle sin forretningsidé, de som ønsker å videreutvikle sin bedrift og for Kongsberg Klyngen.