Kongsberg Innovasjon blir en viktig node i satsningen på digitalisering av norsk næringsliv

Inngår samarbeid med DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS

 

DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS er et næringsdrevet initiativ for digitalisering av norsk næringsliv. Bak initiativet står 12 av Norges største virksomheter og 12 av Norges viktigste universitets- og forskningsmiljøer.

Kongsberg Innovasjon er nå en del av DIGITALNORWAY-satsningen og skal som regional partner dele sin kunnskap, innsikt og erfaring som kompetanseklynge. Samtidig får Kongsberg Innovasjon regional knutepunktstatus for spredning av digital kompetanse i sitt område.

«Kongsberg Innovasjon ble valg ut som samarbeidspart fordi vi er en av Norges ledende kompetanseklynger innen digitalisering, og da spesielt i forbindelse med forretningsutvikling,» forteller Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

«DIGITALNORWAY ønsker å trekke på partnernes kompetanse i våre prosjekter, og synliggjøre Kongsberg Innovasjons viktige rolle i dagens digitale transformasjon,» sier Ole-Harald Nafstad, kommunikasjonsansvarlig i DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS.

Skal sikre digitalisering

Bakgrunnen for etablereringen av DIGITALNORWAY – Toppindustrisenteret AS, er utfordringene Norge står ovenfor i dag og er et konkret svar på næringsminister Monica Mælands bekymring. Hennes budskap er:

«Norsk næringsliv må digitalisere for å overleve.»

Digitalisering gir store muligheter for vekst og nyskaping i norsk næringsliv. Samtidig er det krevende å tilegne seg kunnskap for å utnytte disse mulighetene. Kun de bedriftene som lykkes med å utnytte digitaliseringen til sin konkurransefordel, vil lykkes i den globale konkurransen. For å lykkes med dette er det behov for å dele kunnskap og erfaring mellom bedrifter og fagmiljøer.

Forener styrkene

Kongsberg Innovasjon vil som en av samarbeidspartene til DIGITALNORWAY bidra med erfarings- og kompetansedeling som på sikt skal sikre digital konkurransekraft.

«Kongsberg Innovasjon skal blant annet bidra med kompetanse, innsikt og reell kunnskap samt erfaring fra arbeid med digital transformasjon og anvendelse av digital teknologi i innovasjonsprosesser,» forteller Torø.

Samarbeidet skal sørge for at Kongsberg Innovasjon er med på å etablere et «desentralisert Silicon Valley» – der Norge samler sin digitale kompetanse på tvers av geografiske skillelinjer – og tilpasset norsk næringslivs desentraliserte næringsstruktur.

«Kongsberg Innovasjon ønsker å samarbeide med de beste og mest proaktive miljøene innenfor digital transformasjon, og ser på DIGITALNORWAY som et nødvendig verktøy for at Norge skal lykkes med å ta en sterk posisjon i neste generasjon globale industriplattformer og løsninger,» avslutter Torø.