Skal hjelpe norske høyteknologi-startups ut i verden

F.v. Kåre Rødssæteren (BDO Buskerud), Christine Heuwing (Managing Partner i Xpreneurs – UnternehmerTUM), Einar Eilertsen (COO i Kongsberg Innovasjon), Luca Castellini (Energy R&D and BD Manager, Umbra Group).

Fire norske høyteknologi-startup-selskaper presenterer sin teknologi, sine produkter og sine fremtidsutsikter for potensielle kunder og investorer på partnerkonferansen til DeepTech Alliance (DTA) i København 30. september. Samtidig blir det offentlig at revisjons- og rådgivningsselskapet BDO inngår samarbeidsavtale med DeepTech Alliance, som i Norge representeres av Kongsberg Innovasjon.

De fire norske selskapene som får muligheten til å presentere seg i København er Trisense, FactoryMind, Tunable og KIT-AR. Totalt er det kun 18 europeiske selskaper som er utvalgt til å delta, så Norge er solid representert.

Konferansen i København er avslutningen på et seks ukers intensivt arbeid hvor startups har jobbet med å etablere kommersielle partnerskap med ledende europeiske industrigiganter som for eksempel Novo Nordisk, Alfa Laval, TechnipFMC, Umbra Group og Danieli Group.

Internasjonalt nettverk

DeepTech Alliance består av totalt ni akselerator-partnere inkludert Kongsberg Innovasjon: Drive Technion Accelerator fra Israel, ieLab fra Sveits, Future Box fra Danmark, Hello Tomorrow og Agoranov fra Frankrike, PoliHub fra Italia, UnternehmerTUM fra Tyskland og Things fra Sverige. Dette er innovasjonsselskapene til de mest prestisjefylt tekniske universitetene i Europa, som for eksempel Technion i Israel og ETH i Sveits.

Flere av alliansens partnere kan vise til svært sterke resultater med å bygge nye selskaper. Selskaper knyttet til UnternehmerTUM hentet i 2020 inn 800 millioner euro i venturefinansiering og de hadde i 2020 hele fire såkalte unicorns (en startup verd mer enn en millard dollar). Franske Agoranov har bidratt til seks IPOs på Euronext i Paris og Nasdaq, og står bak unicorns som Alan, Shift Technology, Doctolib og Criteo.

BDO Norge inngår samarbeid

Etter å ha samarbeidet med det svært kompetente miljøet i Kongsberg Innovasjon i over et år var det et naturlig neste skritt for BDO å inngå et formelt samarbeid med DeepTech Alliance globalt.

– Vi ønsker å bidra til at norske teknologiselskaper skal lykkes internasjonalt. BDO vil støtte alle utvalgte DTA-startups gjennom vår lokale tilstedeværelse, nasjonale spisskompetanse og gode kollegaer over hele verden, sier Kåre Rødssæteren, partner i BDO.

– Jeg vil ønske BDO velkommen inn i DeepTech Alliance, og er trygg på at den solide kunnskapen BDO bringer inn i fellesskapet vil bidra til å åpne enda flere internasjonale dører for ferske norske teknologiselskaper, sier Einar Eilertsen, COO i Kongsberg Innovasjon.

Avtalen mellom BDO og DTA innebærer at BDO blir eksklusiv leverandør av revisjon, regnskap og regnskapsrelatert rådgivning til startup-selskapene som blir valgt ut til å være med i DTAs programmer.

Om BDO

BDO er et internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap og autorisert regnskapsførerselskap med dypt fotfeste i norsk samfunns- og næringsliv. I Norge har BDO over 1 800 ansatte og mer enn 70 kontorer over hele landet. BDOs kunder er alt fra store, verdensomspennende selskaper til små og mellomstore bedrifter. BDO har kunder fra de fleste bransjer i både privat og offentlig sektor. Internasjonalt er BDO til stede i 167 land og teller i overkant av 91 000 ansatte. BDO er til stede lokalt, har spisskompetanse nasjonalt og trekker på dyktige kollegaer over hele verden. Det kommer kundene til gode. www.bdo.no

Om Kongsberg Innovasjon

Kongsberg Innovasjon er en industribasert rådgiver og investor som opererer over hele Norge. Selskapet bistår norske teknologibaserte vekstbedrifter og tilbyr et unik industrisamarbeid der etablert industri bidrar med teknologiekspertise for å sikre en rask selskapsutvikling. De siste årene har Kongsberg Innovasjon fått en sterk posisjon i det industrielle miljøet; både nasjonalt og internasjonalt. Kongsberg Innovasjon er tett knyttet opp mot de fremste innovasjonsmiljøene i Europa, noe som bidrar til skalering av norsk teknologi og industri. Kongsberg Innovasjon eies av Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Equinor, Kongsberg Automotive, Siemens Energy, Semcon, KIWA, Handelshøyskolen BI, Vardar og SIVA. Kongsberg Innovasjon er en av ni europeiske innovasjonsaktører som er partner i DeepTech Alliance. www.k-i.no

Om DeepTech Alliance

DeepTech Alliance samarbeider om å akselerere deep tech startups ut i det europeiske markedet og består av Europas ledende startupmiljøer. DeepTech Alliance kobler Europas beste tech startups med et omfattende nettverk bestående av industripartnere, eksperter og investorer. https://www.deeptechalliance.org/