Skal hente opptil 20 millioner kroner

Kongsberg Beam Technology sin banebrytende teknologi, MaMa-K, som i utgangspunktet var designet for protonstrålebehandling er videreutviklet. MaMa-K vil derfor være tilgjengelig for et mye større marked, inkludert både proton- og tradisjonelle strålebehandlinger. MaMa-K-systemet tilbyr forbedret nøyaktighet og presisjon i sanntid, slik at proton- og tradisjonelle strålebehandlinger kan nå sitt fulle potensial.

Det intelligente MaMa-K-systemet lager en digital modell av pasienten med svulsten basert på bilder og med bruk av sensorer som overvåker organenes bevegelser. Den digitale modellen vil gi muligheter for sanntidsjusteringer av strålen under behandlingen, noe som vil resultere i redusert bestråling av sunt vev – og til slutt mindre bivirkninger for pasientene.

Det globale markedet for strålebehandling forventes å øke i løpet av de neste årene ettersom antallet kreftpasienter dessverre vil øke. Med MaMa-K vil flere pasienter dra nytte av nøyaktig strålebehandling, spare sunt vev fra skade og redusere bivirkninger. Dette er et stort fremskritt for hele stråleindustrien.

«På grunn av revidert prosjektplan og de statlige tilskuddene vi har hentet, har vi nå en oppdatert finansieringsplan. Ambisjonen vår er å hente inn opptil 20 millioner kroner i finansiering. Dette vil bringe selskapet i posisjon, slik at vi blir en interessant partner for fremtidige kommersielle samarbeid,» sier Kerstin Jakobsson, administrerende direktør i Kongsberg Beam Technology.

For ytterligere informasjon kontakt:

Kerstin Jakobsson
Administrerende direktør, Kongsberg Beam Technology AS
kerstin.jakobsson@kongsbergbeamtech.com
Telefon: +46 705 50 45 40