SAMS ny ARENA-klynge i Oslofjordregionen!

SAMS Norway er en næringsklynge for autonome mobilitets- og transportsystemer

På torsdag ble det kunngjort at næringsklyngen Sustainable Autonomous Mobility Systems – SAMS, blir tatt opp som nytt ARENA-prosjekt i det nasjonale klyngeprogrammet. Klyngen er hjemmehørende i Oslofjordregionen men jobber på nasjonalt plan. Klyngens mål er å bidra til betydelig norsk næringsutvikling og verdiskaping knyttet til autonome systemer for mobilitet – på tvers av alle typer mobilitet og transportformer.

Kongsberg Innovasjon er en av medlemmene i klyngen.

– Vi er begeistret og veldig stolte over at SAMS i tøff konkurranse med 32 søknader fra næringsklynger i hele landet, er tatt opp i ARENA programmet. Autonomi er et av de områdene der Norge kan ta en betydelig posisjon nasjonalt og internasjonalt om vi jobber raskt og i fellesskap, og derfor er deltakelse i klyngeprogrammet av stor betydning. Aktørene i klyngen ligger helt i tet i den globale utviklingen og satser offensivt i et tøft marked som utvikler seg svært raskt, sier daglig leder i SAMS Torun Degnes.

Under Technology Summit Kongsberg fikk klyngen beskjed om Arena-status. F.v. Svein-Olav Torø (styreleder i SAMS og daglig leder i Kongsberg Innovasjon), Torun Degnes (daglig leder SAMS Norway) og Roger Ryberg (fylkesordfører i Buskerud ).

Samarbeid på tvers av bransjer, sektorer og fag er avgjørende for å utvikle autonome mobilitetssystemer som bidrar til positive samfunnseffekter. Det er også avgjørende for å kunne konkurrere globalt. SAMS har i dag 20 medlemmer lokalisert fra Brumunddal til Porsgrunn og på begge sider av Oslofjorden, og ønsker alle norske aktører som ønsker å bidra til norsk næringsutvikling innenfor dette feltet velkommen som medlemmer – uavhengig av lokasjon. Aktørene representerer mobilitet på sjø, på land, i luft og koblingspunktene mellom dem.

For fakta om klyngeprogrammet: http://www.innovationclusters.no/om-nic/