Sammen om grønn verdiskaping

Øverst f.v.: Ole B. Hoen, Lars Lyshaug, Tina Edvardsen, Fredrik Aronsen, Ingvild Sedahl, Ottar Sundheim, Torkil Bjørnson, Nina Fjæstad, Peter Due, Svein-Olav Torø, Åsmund Bjørnstad.

Sist uke gikk Kongsberg Agenda av stabelen for første gang, og onsdag 22. juni gjennomførte vi vårt største arrangement noensinne. Nesten 100 stykker samlet seg på Privat Bar i Kongsberg for å høre mer om hvordan viktige prosjekter, teknologier og ideer kan endre måten vi lever på, på veien mot «det grønne skiftet». Her fikk de fremmøtte høre om blant annet prosjektene til Kongsberg Klyngen, og spennende pitcher fra våre portefølje bedrifter.

Ole B. Hoen, Klyngeleder for Kongsberg Klyngen & Line Berget VP Digital for TechnipFMC.

Stor suksess

Det var helt fantastisk å se at så mange møtte opp, og gjennom dagen kom det bare flere og flere mennesker, sier en fornøyd Tina Edvardsen, leder for kommunikasjon, Kongsberg Innovasjon. Vi har mange unike selskaper, komplekse løsninger og spennende prosjekter som trenger å synliggjøres for å skape innsikt, forståelse og engasjement slik at vi sammen kan ta kloke og riktige beslutninger som ruster oss for fremtiden, fortsetter hun.

Det ble en innholdsrik dag med en rekke inspirerende foredrag fra Kongsberg Innovasjons spennende nettverk. Samhandling på tvers av bransjer er en avgjørende faktor i arbeidet om grønn verdiskapning, og dette arrangementet ga et viktig innblikk i nettopp dette.

Dette er noe av det mest spennende jeg har deltatt i på lenge, forteller Ronny Bakke CEO i Dimeq. Det var en fantastisk teknologi-samling med flere aktiviteter rundt hele Kongsberg sentrum. Vi fikk pitchet vårt selskap til både investorer, potensielle partnere og leverandører i salen. Denne muligheten har bidratt til å åpne opp nye og uante dører for videre samarbeid, forteller Bakke.

Ronny Bakke, CEO i Dimeq.

Engasjementet og dedikasjonen blant foredragsholderne vitner om arbeidet som nå legges ned for å utvikle både nye og eksisterende produkter, teknologi og industri, for en grønnere og mer bærekraftig fremtid. I pausene ble det mingling mellom foredragsholderne og publikum, noe som førte til mange spennende samtaler.

For oss er det viktig å sette fremtidens teknologi på dagsorden og bygge broer mellom relevante nettverk og økosystem slik at vi sammen står sterkere, sier Ingvild Sedahl, leder for kommunikasjon, Kongsberg Innovasjon. Dette gleder vi oss til å gjenta som et årlig arrangement, fortsetter hun.

Ingvild Sedahl, leder for kommunikasjon, Kongsberg Innovasjon.

Vi fikk høre spennende foredrag fra blant annet:
Jan M. Mobert (CEO og redaktør i Teknisk Ukeblad), Satvor Sing Parmar (CEO i Vicotee), Camilla Nilsson (CEO i Kyoto Group), Antonio Seojas (Analyst i Rystad Energy), Line Berget (VP Manufacturing i TechnipFMC), Peder August Aune (prosjektleder i Kongsberg Gruppen – KDA), Lasse Bjørkhaug (CEO i Brudeli Green Mobility), Lars Eirik Lyshaug (Kongsberg Innovasjon) og Kerstin Jakobsson (CEO i Kongsberg Beam Technology)