Nytt industri-nettverk for grønn verdiskaping

F.v. Inge Jan Henjesand (rektor ved Handelshøyskolen BI) og Jon André Løkke (CEO i Nel)

Kongsberg Innovasjon og Handelshøyskolen BI lanserer et nytt industrinettverk for å skape bærekraftig vekst gjennom internasjonal skalering av norske teknologiselskaper.

Det nye nettverket etableres i samarbeid med Yara, Nel, NHO, Global Green Hydrogen Organisation (GH2) og Oslo kommune, og skal være en møteplass for å diskutere og iverksette prosjekter for at norske selskaper kan ta lønnsomme posisjoner i utviklingen av nye globale verdikjeder.

Løfte norsk teknologi til internasjonale markeder

– Med dette initiativet samler vi tverrfaglig kompetanse for å finne nye løsninger for hvordan vi kan løfte norsk teknologi til internasjonale markeder og skape lønnsom og bærekraftig vekst for fremtiden. Det nye samarbeidet vil ha et spesielt fokus på grønn omstilling og hvordan Norge kan utnytte og utløse verdiskapningspotesialet innen havbasert næringsaktivitet, sier Inge Jan Henjesand, rektor ved Handelshøyskolen BI.

Les mer om skalering her

Nordisk industrisenter

Industri-initiativet, som har fått navnet Nordic Industry Center skal ha et særskilt fokus på hydrogenprosjekter og bistå norske selskaper som har ambisjoner om å skalere forretningsvirksomhet i Asia. Kongsberg Innovasjon og Handelshøyskolen BI har etablert det nordiske industrisenteret i Asia.

I samarbeid med BI har dette initiativet nå virkelig begynt å vise resultater. Satsningen har posisjonert norsk industri inn i det globale hydrogen økosystemet med aktiv tilstedeværelse sentralt i Asia. Her kan Norge ta posisjoner, i de nye verdikjedene, gjennom å utvikle et aktivt samarbeid mellom norske store og små bedrifter

Svein-Olav Torø, CEO i Kongsberg Innovasjon

Næringstopper som rådgivende organ

En rekke kjente næringslivstopper skal være med som et rådgivende organ for nettverket. En av dem er administrerende direktør i teknologiselskapet Nel, som leverer løsninger for å produsere, lagre og distribuere hydrogen fra fornybare energikilder.

– Hydrogenmarkedet utvikler seg ekstremt raskt, og det geografiske omfanget utvides. Om noen år vil vi trolig se at noen av de største hydrogenprosjektene er lokalisert i Asia, Latin-Amerika, Australia og Midtøsten. Å være partner i Nordic Industry Center kan være verdifullt for oss når vi nærmer oss disse viktige markedene, sier Jon André Løkke, CEO i Nel.

Les pressemelding fra Nel her


Disse næringslivstoppene er med i vårt industrinettverk:

Chen Weidong
Chair of
DFS Energy Consultant
(Beijing) Ltd.,
Erik Haugane
Former CEO OKEA
Gro G. Haatvedt
E&P Director
Neptune Energy
Harald Norvik
Former CEO Statoil
Jarle Roth
CEO UMOE
Jon André Løkke
CEO NEL
Jan Erik Nordtveidt
CEO EPSIS
Jon Erik Reinhardsen
COB Equinor
Jørgen Arnesen
CEO BTWN
Jørn Eggum
Chair Fellesforbundet LO
Kristin Kragseth
President Petoro
Knut Åm
Former Director
Global Exploration
Phillips International
Leif Johan Sevland
President ONS.
Offshore Northern Seas
Torjer Halle
CEO Nordcon Energy
Stein Lier Hansen
Managing Director
Norsk Industri. NHO
Former State secretary
Min Environment Norway
Svein Sæther
Former Ambassador
Turkey, Azerbaijan
and China
Tore Sandvold
President
Sandvold Energy
Trygve Tamburstuen
Chairman 
Oslo-Stockholm
3 hours.
New railway
Former State Secretary
Norwegian Min Church
and Education,
Oil and Energy
and Industry
Torstein Dale Sjøtveit
COB Freyr