Ny styreleder tar over roret hos Kongsberg Innovasjon

Styrets medlemmer fra venstre: Jon Johansen, Caroline Svae, Svein-Olav Torø, Helle Moen, Marius Eriksen, Robert Olsen og Trine Larsen. Styremedlemmer som ikke er avbildet, Maria Aamlid Morken.

Helle Moen tar over som styreleder for Kongsberg Innovasjon (KI) etter Line Berget, som har vært leder de siste to årene. Moen bringer med seg bred erfaring innen investeringer, forretningsutvikling og oppstart av virksomheter både nasjonalt og internasjonalt.

Om Helle Moen

Tidligere har hun blant annet vært leder for Innovasjon Norge i Brasil (2012-2016), Investeringsdirektør i Investinor (2008-2012), Vice President Business Development i MARINTEK (2004-2008), samt gründer og daglig leder for oppstartsselskapet Minhoca (2016-2018).

Moen har god kjennskap til Kongsberg Innovasjon fra tidligere samarbeid. Gjennom årene har hun også vært sterkt involvert med tidligfase selskaper, inkubatorer og teknologioverføringskontorer (TTOer) over hele landet. Det var i 2022, under hennes tidligere engasjement med Kongsberg HOW i Trondheim gjennom EGGS Design, at hun på nytt ble introdusert for KI.

I denne rollen føler jeg at jeg kan bidra og skape ekte verdi, sier Moen entusiastisk. Timingen for denne styrelederjobben var perfekt, siden jeg nå ønsker å bruke min erfaring til å bidra til utvikling av bærekraftige løsninger og ny virksomhet. Kongsberg Innovasjon er et modent og velfungerende selskap, og det kan derfor være lettere å forstå hvilke forventninger som ligger de

Moen uttrykker også stor interesse for Kongsberg Innovasjons unike fond, som gir inkubatorer muligheten til å bli med på reisen i en lengre periode.

Jeg ser betydningen av å ha et slikt fond på plass, sier hun. Det har en stor verdi for selskapene, og vil kunne bidra til at de raskere kommer i markedet. Det legger også til rette for en god delingskultur og samarbeid, noe Kongsberg er kjent for. Det er noe spesielt med Kongsberg og deres evne til å samarbeide, noe jeg har lagt merke til helt siden jeg først ble kjent med byen.

Videre fremhever Moen betydningen av å opprettholde kompetansen i Norge og å hjelpe oppstartsbedrifter med å finne sine første kunder.

Hele verden som marked

I Kongsberg Innovasjon er det enklere å koble seg raskt til dette målet, påpeker hun. Kongsberg har hele verden som sitt marked, og selskapene i inkubatoren blir inspirert til å tenke internasjonalt fra starten av. De store virksomhetene vil også kunne dra de små selskapene med seg ut.

Moen understreker også viktigheten av både samarbeid og konkurranse, og tror på en balansert kombinasjon av store og små bedrifter.

Vi ser frem til videre samarbeid med Helle Moen som vår nye styreleder. Hennes erfaring fra utvikling av ny teknologi, internasjonalisering og investeringer i startups og scaleups gjør henne til en ideell kandidat for å lede Kongsberg Innovasjon, sier Svein-Olav Torø, daglig leder hos Kongsberg Innovasjon.

Moen har tro på en solid samarbeidsdynamikk mellom Kongsberg Innovasjon og Kongsberg Technology Cluster. – Vi har et felles mål om å fremme innovasjon og vekst, legger hun til. Jeg ser virkelig frem til å samarbeide med de andre styremedlemmene og teamet hos KI. Styret har en fantastisk sammensetning, og det er en flott gruppe mennesker som står sammen om å skape et bærekraftig og konkurransekraftig miljø for teknologiutvikling, forteller Moen begeistret.

Vi gleder oss til å samarbeide med Helle Moen for å videreutvikle Kongsberg Innovasjon som en nasjonal drivkraft for innovasjon og nyskaping. Vi ønsker henne hjertelig velkommen og ser frem til å jobbe sammen med henne for å videreutvikle og styrke selskapets posisjon for fremtiden, sier Torø.