Ny styreleder i Kongsberg Innovasjon

Line Berget har blitt valgt inn som styreleder hos Kongsberg Innovasjon. Berget er Vice president of Manufacturing Kongsberg og Site Manager for Kongsberg i TechnipFMC. Hun tar over stafettpinnen etter Erlend Fjøsna, og blir selskapets første kvinnelige styreleder.

Nytt styre ble valgt på generalforsamlingen i juni 2021. Lasse Bjørkhaug, Jørn Lindtvedt og Aud Trondvold trer ut av styret.

Nasjonal verdiskaping

Jeg har fulgt Kongsberg Innovasjon tett og har selv hatt gleden av å delta i flere av deres spennende prosjektsatsninger de siste årene, forteller Berget. – Det er spesielt en av prosjektene hun brenner litt ekstra for; og det er Industripilot Kongsberg. – Dette prosjektet åpner opp nye muligheter og bidrar til å styrke vår nasjonale og internasjonale konkurranse, sier Berget.

Berget som er utdannet siviløkonom fra Bodø, har tidligere erfaring i fra konsultenbransjen hvor hun jobbet for et IT-selskap i Canada og i Deloitte før hun vendte kursen hjemover til Kongsberg. For 18 år siden fikk hun tilbud om en stilling i selskapet FMC, og her har hun jobbet siden.

Lykkes med det grønne skiftet

Kongsberg Innovasjon har et mangfoldig nettverk og bidrar til utvikling og vekst for både nye og eksisterende teknologiselskaper.  – Selskapet har et unikt samarbeid med industrien i Kongsberg, noe som utgjør den store forskjellen, sier Berget. – De har klare mål om å lykkes med omstilling i det grønne skifte, noe som betyr mye for meg, sier hun. – Selskapet har etter min oppfatning dyktige medarbeidere med klare ambisjoner, og jeg gleder meg til å videreutvikle min nye rolle som styreleder hos Kongsberg Innovasjon og bistå og styrke selskapet i satsningen mot det grønne skiftet, forteller hun.

Line og hennes erfaringer vil kunne bidra til å løfte Kongsberg Innovasjon både nasjonalt og internasjonalt. Jeg ønsker henne velkommen inn som styreleder og ser frem til reisen videre sammen med det nye styret.

Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon

Nytt styre består av følgende medlemmer

  • Line Berget, styrets leder
  • Jon Peder Johansen
  • Kristin Palmesen Solvang
  • Robert Olsen
  • Benedicte Willumsen Grieg
  • Amir Sasson

Fakta om Kongsberg Innovasjon

Kongsberg Innovasjon er en industribasert rådgiver og investor som opererer over hele Norge. Selskapet bistår norske teknologibaserte vekstbedrifter og tilbyr et unikt industrisamarbeid der etablert industri bidrar med teknologiekspertise for å sikre en rask selskapsutvikling.

Kongsberg Innovasjon fasiliterer Kongsberg Klyngen sine aktiviteter. Klyngen er en industridrevet nasjonal kompetanseklynge som består av en rekke klyngepartnere fra flere industrier. Klyngen har medlemmer over hele Norge, men har sitt utspring fra Kongsbergs høyteknologiske miljø.

De siste årene har Kongsberg Innovasjon fått en sterk posisjon i det industrielle miljøet; både nasjonalt og internasjonalt. Kongsberg Innovasjon er tett knyttet opp mot de fremste innovasjonsmiljøene i Europa, noe som bidrar til skalering av norsk teknologi og industri.

Kongsberg Innovasjon eiers av Kongsberg Gruppen, TechnipFMC, Equinor, Kongsberg Automotive, Siemens Energy, Semcon, KIWA, Handelshøyskolen BI, Vardar og SIVA.