Ny digital sikkerhetsløsning kan redde liv

Kongsberg Innovasjon investerer i nyetablert teknologibedrift – Dimeq AS.

Dimeq utvikler og leverer sikkerhetsløsning til maritim industri for å lokalisere personell om bord på skip og plattformer ved nødssituasjoner gjennom et digitalt armbånd. Dimeq er etablert av daglig leder Ronny Bakke og hans far Audun Bakke. Bedriften holder til i Bremanger.

– Sjøen har alltid vært sentral i vår familie, fra fisking til båtbygging, og livet til faren min og meg har også vært tett knyttet til sjøen. Med dette i blodet, pluss en lidenskap for digitalisering, teknologi og vitenskap, så jeg en mulighet til å løse problemer som kan oppstå i nødsituasjoner i sjørelaterte jobber, forteller Ronny Bakke, daglig leder i Dimeq.

Internasjonal fremtid for digital sikkerhetsløsning

Kongsberg Innovasjon gikk denne uken inn på eiersiden i Dimeq.

Dimeq sin digitale teknologi med fokus på å redde liv innenfor maritim industri vil skape store muligheter også internasjonalt.

Som et nytt teknologiselskap arbeider vi med å forbedre den maritime sikkerheten via vår digitale teknologi. Vi har enorme ambisjoner om å vokse utover vårt hjemland, et samarbeid med Kongsberg Innovasjon er derfor svært viktig for oss, forteller Ronny Bakke, daglig leder i Dimeq.

Kongsbergindustriens store engasjement for den nye epoken med digitalisering av maritim industri gjør Kongsberg Innovasjon til det eneste riktige valget for oss som partner og som teknologisk tilhenger, legger Ronny Bakke til.

– Fra drøm til virkelighet – Dimeq sin visjon

Forventningene er store og Dimeq tar partnerskapet med Kongsberg Innovasjon på alvor.

Vi ønsker å være et ledende teknologiselskap innen digitalisering av maritime sikkerhetsløsninger over hele verden og tilby den mest pålitelige teknologien for å redde liv på sjøen. Kongsbergindustrien har alle nødvendige verktøy, all kompetanse, alle nettverk og plattformer vi kan drømme om. Det er det vi ønsker og forventer av dette partnerskapet fremover, sier Ronny Bakke, daglig leder i Dimeq.

Får pre-såkornmidler og tilgang til kompetanse for videre utvikling

Dimeq er et spennende teknologiselskap med stort potensiale, og Kongsberg Innovasjon bevilger derfor pre-såkornmidler til videre utvikling av bedriften, sammen med ytterligere egenkapital fra andre investormiljøer. Kongsberg Innovasjon bidrar også med ressurser og kompetanse til prosjektet.
Les mer om pre-såkornmidler her.

Kongsberg Innovasjon ser frem til videre samarbeid og utvikling av Dimeq sin spennende teknologiløsning.