KongsbergHOW: Disse slapp gjennom nåløyet

Nå skal de få strategiske innspill av Kongsbergs fremste næringslivstopper

For tredje året på rad skal Kongsberg Innovasjon arrangere KongsbergHOW – et gründerprogram der tech-startups får: jobbe tett med Kongsbergs fremste næringslivstopper, ny inspirasjon fra serie-gründere og mulighet til å vise seg frem for nasjonale og internasjonale investorer. Nå har 8 spennende tech-startups fått beskjed om at de slapp gjennom nåløyet og får delta i årets program.

– Selskapene som ble plukket ut i år har utmerket seg spesielt i søknadsbunken. De er alle teknologibaserte og utvikler teknologi som egner seg både på havbunn og i verdensrom. Vi ser frem til å bli enda bedre kjent med dem, sier Ottar Sundheim, forretningsutvikler i Kongsberg innovasjon.

Les mer om KongsbergHOW her

KongsbergHOW har oppstart 7. oktober og består av 7 samlinger fordelt over 3 måneder. Deltakerne får dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger med 4 av Kongsbergs fremste næringslivstopper:

Maria Fernanda Souto (head of strategy i Kongsberg Gruppen), Jan Erik Korssjøen (tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen), Hans Peter Havdal (direktør i Semcon Norge) og Tore Halvorsen (tidligere Senior VP i TechnipFMC).

Disse 8 selskapene får delta

  • Ocean Access: utvikler en ny løsning for innsamling og overføring av informasjon og data fra havet
  • Blue Lice: fanger lakselus før den setter seg på laksen ved å utnytte lakselusens naturlige instinkter
  • Ansur Technologies: utvikler og selger interaktivt bilde, video og audio løsninger for både satellitt og mobile nettverk
  • Fieldmade: utvikler teknologi og tjenester innen additive manufacturing for energi- og forsvarsbransjen
  • Ocean Oasis: utvikler en ny og bærekraftig metode for avsalting av sjøvann gjennom å benytte bølgekraft
  • Cage CTRL: utvikler grønne og innovative løsninger for rene oppdrettsnett for bedre fiskehelse og akvatisk miljø
  • EZPTZ: utvikler et kamerasystem som reduserer behovet for fysisk oppmøte i industriellsammenheng
  • Pixii: utvikler og selger energilagringssystemer til både privatpersoner, kommersielle- og industrielle aktører

Dette er KongsbergHOW

KongsbergHOW er et program der teknologi-baserte startups møter industriens næringslivstopper for å dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger. Programmet ledes av Kongsberg Innovasjon og består av 7 samlinger fordelt over 3 måneder.