Kongsberg Innovasjon tildelt 3 millioner kroner i presåkornmidler

Midlene skal investeres i norske oppstartsbedrifter

Innovasjon Norge har etter en offentlig anbudskonkurranse plukket ut 15 søkere som får forvalte 54 millioner kroner fra Presåkornfondet. Presåkornkapital går ut på at Innovasjon Norge tilbyr rentefrie lån til TTOer, inkubatorer og forretningsenglenettverk som de igjen skal investere i oppstartsbedrifter yngre enn fem år.
Les mer om presåkornmidler her.

Av totalt 38 søkere fra hele landet, var Kongsberg Innovasjon én av 15 investormiljøer som ble tildelt midler.

Resultatet fra tidligere presåkorninvesteringer viser at bedre tilgang på kapital og ressurser i oppstartsfasen, muliggjør raskere vekst, forteller Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

En suksessbedrift – Kongsberg Ferrotech

Vi har nådd flere milepæler med gode resultater de siste årene, blant annet har vi kunnet tiltrekke oss nye investorer ved hjelp av presåkornmidlene, sier Christopher Carlsen, daglig ledere i Kongsberg Ferrotech.

Det å kunne sitte i et miljø hos Kongsberg Innovasjon, gjør at vi har tilgang på kompetanse og ressurser fra store selskaper i teknologiparken. Ferrotech har derfor kunnet kjøre mer effektive og kostnadsbesparende prosjekter, forteller Carlsen videre.

Kongsberg Innovasjon setter stor pris på finansieringsmidlene og ser frem til å kunne bidra til at flere innovative teknologibedrifter skal lykkes, avslutter Torø.