Kongsberg Innovasjon inngår samarbeid med Argos Solutions

Har blant annet IKEA på sin kundeliste

Kongsberg Innovasjon inngår rammeavtale med Argos Solutions. Nå skal teknologi-selskapet, som gjennomfører automatisert inspeksjon og kontroll av treplater, få hjelp med offentlig finansiering og andre innovasjonsfremmende tjenester.

– Vi i Kongsberg Innovasjon gleder oss til å jobbe med Argos. De er en av de mest spennende vekstbedriftene i Kongsberg-regionen, og leverer teknologiske løsninger på svært høyt nivå for et internasjonalt marked, sier Einar Eilertsen, inkubatorleder i Kongsberg Innovasjon.

Les mer om industriinkubator her

Teknologiledende i sitt felt

Argos Solutions er et høyteknologi-selskap som holder til på Kongsberg. Bedriften utvikler og leverer avanserte inspeksjons- og reparasjonssystemer for automatisk overflatekontroll av forskjellige treplateprodukter innenfor bygg og møbelindustrien.

Bedriften har blant annet IKEA på sin kundeliste og har bidratt til automatisert kontroll og inspeksjon av flatpakkede IKEA-møbler. Målet med automatiseringen er å produsere og pakke flatpakkede møbler på kortere tid uten at det er mennesker involvert.

Et selskap i vekst

Argos Solutions har de siste årene opplevd vekst og har hatt en økning i antall ansatte grunnet stor interesse for deres teknologi. Flere verdensledende globale produsenter etterspør Argos sine tjenester.

– Det er et stort markedspotensial for denne typen teknologi, spesielt innen møbelindustrien. Argos skal vokse og vi ser frem til å være med på reisen, avslutter Eilertsen.