Kom gjennom nåløyet i Equinor & Techstars Energy Accelerator

Søkere fra hele verden har kjempet om å få innpass i gründerprogrammet – Equinor & Techstars Energy Accelerator. Bare to norske selskaper kom gjennom nåløyet, begge har tilknytting til Kongsberg Innovasjon gjennom eierskap og kompetansebidrag.

Av hundrevis av søknader fra 44 ulike land, er det kun 10 selskaper som får delta i årets Techstars-program. De to norske selskapene som har blitt plukket ut er Dimeq og Ocean Access.

Dimeq utvikler sikkerhetsløsninger for maritim industri for å lokalisere personell om bord på skip og plattformer i nødssituasjoner. Ocean Access utvikler autonome og fjernstyrte systemer for overvåkning av undervannsinstallasjoner.

– Techstars er kanskje verdens mest anerkjente innovasjonsprogram. Det er strålende at bedriftene vi engasjerer oss i lykkes og utmerker seg i en tøff konkurranse med søkere fra hele verden. Vi har jobbet tett med Dimeq og Ocean Access i en periode og vet at denne annerkjennelsen er vel fortjent. Vi ser frem til å følge selskapene på veien videre, sier Einar Eilertsen, direktør for investeringer og inkubasjon i Kongsberg Innovasjon.

Kongsberg Innovasjon er inne på eiersiden i Dimeq og bidrar med forretningsutvikling, teknologiekspertise og industrisamarbeid gjennom eget inkubatorprogram. I tillegg har Dimeq og Ocean Access deltatt i Kongsberg Innovasjon sitt gründerprogram – KongsbergHOW.

En fantastisk mulighet for Dimeq

Dimeq utvikler et digitalt armbånd som kan lokalisere personell om bord på skip og plattformer i nødssituasjoner. Målet er å forbedre den maritime sikkerheten og dermed også redde liv. Selskapet har vært igjennom en omfattende utvelgelsesprosess og er svært glade for å ha nådd frem i kampen om deltakelse i Techstars sitt energiprogram.

– Dette er en fantastisk mulighet for oss og vi er spent på hva deltakelsen kan føre til. Bare det å få sparre med mentorer fra Equinor, Kongsberg Gruppen og Capgemini vil gi oss enormt mye. Så er vi spent på å se om dette kan føre til noe mer, kanskje vi kan sikre oss ytterligere finansiering eller noe så stort som en avtale med en av industriselskapene, sier Ronny Bakke, daglig leder i Dimeq.

– Etter å ha analysert teknologien vår og vurdert selskapets modenhet ser vi at dette er et riktig tidspunkt for oss å delta i et slikt program. Nå skal vi sørge for at de ikke kommer til å angre på at vi er blant de utvalgte deltakerne, sier Bakke.

Vil få frem de beste energiselskapene

Techstars er et internasjonalt selskap som driver med akseleratorprogrammer for gründere og som investerer venturekapital i flere av dem. Equinor & Techstars Energy Accelerator kjøres for tredje året på rad med Equinor og Kongsberg Gruppen som partnere. Med seg har de også konsulentselskapet Capgemini.

– Techstars er en global akselerator som har 45 programmer i hele verden. Noen av de programmene er med partnere som oss. Vi skapte dette partnerskapet for et par år siden for å få frem de beste energiselskapene i verden, sier Philip Hansteen, leder for Equinor & Techstars Accelerator.

Equinor og Kongsberg Gruppen ønsker å bidra til å løfte frem fremtidens ideer og løsninger.

– Å samarbeid med oppstartsselskaper som utfordrer grenser innen teknologi og innovasjon er avgjørende for energifremtiden, sier Gareth Burns, leder av Equinor Ventures.

De ti utvalgte selskapene er

  • Cnergreen, Canada
  • Dimeq, Norge
  • Ecolectro, USA
  • F3nice, Italia
  • FalconX, USA
  • Geolumina, USA
  • Hyperion Global Energy, Canada
  • Ocean Access, Norge
  • RZX Technologica, Brasil
  • Vortex Bladeless, Spania