Kitemill henter 35 millioner kroner fra EU

Kitemill utvikler teknologi for å produsere energi fra vind i høyere luftlag. Foto: Kitemill

Kitemill, som Kongsberg Innovasjon er inne på eiersiden i, henter 35 millioner kroner fra EUs innovasjonsfond for klimateknologi. Midlene fra EU skal benyttes til å bygge og drifte en av verdens første luftbårne vindenergiplattformer.

– Dette er blant de største ordningene for klimateknologi som finnes, så det er en virkelig god prestasjon å nå gjennom blant over 200 søkerne. Jeg er glad for at et norsk prosjekt når opp i toppdivisjonen for finansiering av klimateknologi, sier Jo-Kristian Stræte Røttereng i Enova, Enova er ansvarlige for EU-ordningen i Norge.

Kitemill er et av 32 selskaper fra hele Europa som har fått støtte i denne runden. Åtte av selskapene jobber med fornybar energi og bare to av dem utvikler teknologi innen Airborne Wind Energy (AWE) slik som Kitemill.

– Tildelingen fra EUs innovasjonsfond er en helt fantastisk flott nyhet for oss i Kitemill. Den viser at EU følger opp sitt arbeid med å nå de ambisiøse klimamålene og at de følger opp arbeidet med AWE som nå blir eksplisitt nevnt i utlysninger, sier Thomas Hårklau, daglig leder i Kitemill.

Kongsberg Innovasjon har vært en aktiv eier i vindkraftselskapet siden 2009. Kongsberg Innovasjon har blant annet bidratt med finansiering og forretningsutvikling. Les mer om hvordan selskapet vil revolusjonere vindkraftbransjen her.