Hjelper grønne høyteknologi-startups ut i verden

F.v. Camilla Nilsson (CEO i Kyoto Group), Christopher Carlsen (CEO i Kongsberg Ferrotech), Einar Eilertsen (Aker ASA og Clara Venture Labs), Lars Willums (Nordic Batteries), Tim de Haas (CCO i Kyoto Group), Tore Solheimslid (TioTech) og Åsmund Lunnan Bjørnstad (Head of Startup Programs i Kongsberg Innovasjon).

Seks norske høyteknologi-selskaper presenterer sin teknologi, sine produkter og sine fremtidsutsikter for potensielle kunder og investorer på partnerkonferansen til DeepTech Alliance i Milano denne uka. Selskapene er med i DeepTech Alliance sitt Clean Energy program som skal gi de en rask akselerasjon ut i nye marked.

De seks norske selskapene som får muligheten til å presentere seg i Milano er Kyoto Group, ZEG Power, Kongsberg Ferrotech, TioTech, GreenCap Solutions og Nordic Batteries. Totalt er det kun 19 europeiske selskaper som er utvalgt til å delta, så Norge er solid representert.

– Det er veldig imponerende at så mange norske startups kom gjennom nåløyet i den tøffe europeiske konkurransen om å sikre seg plass i akseleratorprogrammet, sier Åsmund Lunnan Bjørnstad, Head of Startup Programs i Kongsberg Innovasjon.

– DeepTech Alliance sitt Clean Energy Program er en unik mulighet for skaleringsselskaper å møte ledende internasjonal industri innenfor fornybar energi og utvikle samarbeid og kundeforhold med disse selskapene. Det blir spennende å følge dem på veien videre og hjelpe de med å rigge seg for kommersialisering.  

Åsmund Lunnan Bjørnstad, Head of Startup Programs

Ledende europeiske industrigiganter

Konferansen i Milano er avslutningen på et seks ukers intensivt arbeid hvor selskapene som er i startup- og scaleup-fasen har jobbet med å etablere kommersielle partnerskap med ledende europeiske industrigiganter. Totalt er det 16 industripartnere som selskapene har blitt koblet med: E.ON, Repsol, Aker ASA, Alfa Laval, Ørsted, Hitachi Energy, A2A, Würth gruppen, IHI Corporation, SHV Energy, TechnipFMC, ENERcom srl, ERIKS, HOFOR A/S, FORCE Technology og TechEnergy Ventures.

– DeepTech Alliance er en unik mulighet for å bli introdusert til investeringsmuligheter av høy kvalitet, men også relevante europeiske industriselskap og investeringsfond for partnerskap.

Einar Eilertsen, Aker ASA og Clara Venture Labs

Internasjonalt nettverk

DeepTech Alliance består av totalt ni akselerator-partnere inkludert Kongsberg Innovasjon: Technion Drive Accelerator fra Israel, ieLab fra Sveits, Futurebox fra Danmark, Hello Tomorrow og Agoranov fra Frankrike, PoliHub fra Italia, UnternehmerTUM fra Tyskland og Things fra Sverige. Detter er innovasjonsselskapene til de mest prestisjefylte tekniske universitetene i Europa, som for eksempel Technion i Israel og ETH i Sveits.

Industrispesifikke akseleratorprogram

Den Europeiske alliansen samarbeider om å akselerere deep tech startups ut i det europeiske markedet gjennom en rekke industrispesifikke akseleratorprogram.

– Gjennom industrispesifikke program kobler vi med startups, scaleups, eksperter, investorer, industrielle partnere og innovasjonspartnere. Fordelen med industrispesifikke program er eksponeringen for den konkrete bransjen, for ledende eksperter og potensielle investorer i disse markedene. Samtidig, er dette et program hvor vi kun fokuserer på matchmaking og det eneste målet vårt er derfor å få kundeavtaler, samarbeid og investeringer, sier Åsmund Lunnan Bjørnstad, Head of Startup Programs i Kongsberg Innovasjon.

Om DeepTech Alliance

DeepTech Alliance samarbeider om å akselerere deep tech startups ut i det europeiske markedet og består av Europas ledende startupmiljøer. DeepTech Alliance kobler Europas beste tech startups med et omfattende nettverk bestående av industripartnere, eksperter og investorer.