Disse næringslivs-toppene skal gi ny innsikt til gründere

F.v. Walter Qvam tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Tore Halvorsen tidligere konserndirektør for TechnipFMCs subsea-divisjon, Jan Erik Korssjøen tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Svein Thorsen tidligere Adm. dir. i Valmarine og John Johansen tidligere direktør for innovasjon og teknologi i Precision Subsea.

Nytt program kobler oppstartere med næringslivets ringrever

Søk deg til KongsbergHOW her

Kongsberg Innovasjon lanserer nå et helt nytt program der oppstartsselskaper møter industriledere for å dele erfaringer og diskutere vanskelige strategiske beslutninger. Det er få andre steder enn Kongsberg man besitter så bred erfaring og innsikt i det å bygge ny internasjonal industri.

Programmet, som har fått navnet KongsbergHOW, har oppstart 5 september og vil kjøres over en 3 måneders periode denne høsten.

Læring gjennom refleksjon sammen med erfarne ressurspersoner

– Å lykkes med innovasjon er svært krevende. Oppstartsselskaper står ovenfor en rekke dilemmaer og må ta mange vanskelige valg uten å ha full oversikt. Disse «ringrevene» har lykkes med å bygge store internasjonale industrisuksesser og har kjent de strategiske dilemmaene på kroppen. Gjennom KongsbergHOW vil de gi innovatører innspill med basis i egne erfaringer, forteller Bjørn Trygve Hansen i Kongsberg Innovasjon.

– Dette programmet er helt unikt, og vil være svært verdifullt for de oppstartsselskapene som får delta. De vil rett og slett få et bedre grunnlag for å lykkes, og øke selskapsverdien hos potensielle investorer, legger Hansen til.

Walter Qvam tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Tore Halvorsen tidligere konserndirektør i TechnipFMCs subsea-divisjon, Jan Erik Korssjøen tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, John Johansen tidligere direktør for innovasjon og teknologi i Precision Subsea og Svein Thorsen tidligere Adm. dir. i Valmarine er blant industrilederne som vil dele sine erfaringer med oppstartsselskapene som deltar i KongsbergHOW.

7 oppstartsselskaper får delta i første runde

Kongsberg How vil kjøres fra 5 september til 21 november denne høsten og Kongsberg Innovasjon vil kun ta imot 7 oppstartsselskaper i den første runden av programmet.

– Det er begrenset med plasser og stor interesse. Vi har allerede akseptert 3 selskaper hittil. Det er Kongsberg Ferrotech, Applied Autonomy og PowUnit, forteller Hansen.

– Selskaper som ønsker å delta kan søke seg til programmet på våre nettsider, oppfordrer han.

Buskerud Fylkeskommune sponser oppbyggingen og gjennomføringen av KongsbergHOW. Det er derfor gratis å delta.

 

Gratis deltagelse! Søk deg til KongsbergHOW her

 

Hvorfor delta?

 

  • En arena for de viktige strategiske diskusjonene
    • Øk verdien på selskapet gjennom velbegrunnede strategiske valg
    • Sett av en liten andel av din tid til de store, men vanskelige, spørsmålsstillingene for din bedrift
  • Forstå dine kunder og hvordan de tenker
    • Utform din løsning slik at den maksimerer potensialet hos dine kunder
  • Erfaringer fra suksessrike gründere
    • Møt tidligere og eksisterende gründere fra spennende oppstartsselskaper
  • Møt ringrever fra Kongsbergindustrien
    • Reduser usikkerheten i selskapet ditt med bidrag fra erfarne industriledere med internasjonal industrikompetanse