Bærekraftspris til Kongsberg-gründerne i N2 Applied

N2 Applied vant prestisjefylt bærekraftspris i regi av McDonald’s Norge og Nortura

Gründerne bak selskapet N2 Applied, som Kongsberg Innovasjon engasjerer seg i, gikk av med seieren og vant prisen Serum Bærekraft 2017. Prisen gis til et firma eller personer som utvikler nye bærekraftige løsninger innen mat- og landbruk.

Det var totalt 18 nominerte til bærekraftprisen, og i sluttrunden var det seks kandidater som kjempet om den gjeve prisen. Disse var Adigo, Saga Robotics, Nofence, BioCHOS, N2 Applied og BioSort. N2 Applied trakk det lengste strået og mottok både prisen og et stipend på 100.000 kroner til å bringe sin løsning videre. Prisen ble delt ut ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet den 15. november.

Et genialt eksempel på et klimasmart landbruk

I begrunnelsen for at prisen gikk til N2 Applied, sier jurymedlem og administrerende direktør i McDonald’s Norge, Pia Martinsen Mellbye følgende:

– N2 Applied bidrar til å bringe verdens matproduksjon i en mer bærekraftig retning. Spesielt ønsker juryen trekke frem mulighetene for denne teknologien, også i den tredje verden. Mulighetene er store for integrasjon mot andre innovasjoner. Prosjektet er et genialt eksempel på et klimasmart landbruk, sier Pia Martinsen Mellbye, administrerende direktør i McDonald’s Norge.

«Møkkarevolusjon»

N2 Applied omtaler selv dette som en «møkkarevolusjon» for bonden. Selskapet anvender moderne prosessteknologi og norsk industri-erfaring fra professor Kristian Birkelands lysbueprinsipp, og bidrar dermed til å frikople verdens matproduksjon fra det fossile kretsløpet.

– Det er veldig hyggelig at N2 Applied sin løsning blir anerkjent på denne måten. Vi er et jordnært gründer-selskap, som ønsker å bidra til mer bærekraftig matproduksjon. Denne prisen kommer godt med, sier Magnus Nyvold i N2 Applied.

Lær mer om N2 Applied her!