Applied Autonomy og N2-Applied er blant de 25 mest lovende Cleantech start-ups i Norden

Foto: Olav Madland, CEO i Applied Autonomy.

Den niende utgaven av «The Nordic Cleantech Open» tiltrakk seg en rekordstor søkermasse på hele 140 søknader fra hele Norden og Baltikum. Søknadene ble vurdert på basis av innovasjonshøyde, markedspotensial og gjennomføringsevne av en internasjonalt sammensatt jury bestående av 50 medlemmer. 25 selskaper har blitt kåret og skal kjempe videre om bli vinner. Blant disse, finner vi Applied Autonomy og N2-applied som er Kongsberg Innovasjon sine porteføljebedrifter.

Applied Autonomy

Applied Autonomy leverer kunnskap, løsninger og tjenester for bærekraftig autonom transport. Selskapet tilbyr tjenester for pilotering og testing av autonome kjøretøy, samt utvikler nødvendige kontrollsystemer for implementering og drift av autonom trafikk. Selskapet ble etablert av Kongsberg Innovasjon i 2017 og drives av daglig leder, Olav Madland.

Applied Autonomy deltar i flere internasjonal forskningsprosjekter relatert til autonomi, og brukes som ekspertrådgiver både nasjonalt og internasjonalt. Selskapet utvikler løsninger i samarbeid med internasjonalt ledende selskaper og Testarena Kongsberg.

N2 Applied

N2 Applied har utviklet en løsning som gjør det mulig for bønder å produsere nitrogenforsterket gjødsel fra eget husdyravfall, og dermed videreføres viktige næringsstoffer lokalt i en gårdssyklus samtidig som en unngår utslipp av klimagasser og luftforurensing. Teknologiløsningen de har utviklet bruker kun nitrogen fra luft, strøm og husdyravfall. N2 Applied er lokalisert på Svene og Asker.

Weekend på Trolleholms slott

Den 28-29. mars, treffes juryen og de 25 nominerte selskapene til et weekend-eventyr på Trolleholms slott i Sør-Sverige hvor alle deltagerne pitcher og presenterer sin løsning. Vinneren vil til slutt bli kåret på det siste arrangementet, under Cleantech Capital Day i Lund den 12-13. mai.

Det er utrolig bra at to av våre porteføljeselskaper, hevder seg i toppen i denne prestisjetunge-konkurransen. Vi krysser fingrene og har stor tro på at de begge skal være igjen blant de 10 finalistene som deltar under hovedarrangementet Clean Energy Capital Day i mai, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

Les mer om saken omtalt i lokalavisen her