Ny leder i Kongsberg Klyngen

Ole B. Hoen, leder for Kongsberg Klyngen – Kongsberg Innovasjon Foto: Thomas Hegna, Akari

Kongsberg Klyngen har fått en ny klyngeleder. Ole B. Hoen, leder for innovasjonssenteret hos Kongsberg Innovasjon, tar over ledelsen etter Jarle Gjøsæther.

Jarle Gjøsæther har ledet Kongsberg Klyngen siden 2020 og fortsetter sin reise videre sammen med vår inkubatorbedrift Nordic Batteries.

Gjøsæther har gjort en formidabel innsats med å synliggjøre klyngen, knytte nye kontakter og skape et større nettverk for klyngens partnere, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

Det er gledelig å fortsette vårt gode samarbeid med Gjøsæther og Nordic Batteries inn mot klyngens spennende batteriprosjekt, forteller han.

Kongsberg Klyngen er en EU-sertifisert kompetanseklynge som består av en rekke partnere fra flere bransjer i Norge. Klyngens mål, er å styrke bedriftenes konkurransekraft i et nasjonalt og internasjonalt marked samt være en fasilitator for bærekraftige teknologiløsninger knyttet til komplekse systemer for fremtiden.

Personlig føler jeg meg veldig privilegert som får ta del i den digitale omstillingen på nært hold. Denne jobben gir meg en mulighet til å være tett på utviklingen av ny kompetanse og nye komplekse systemer som kan bidra til en mer bærekraftig fremtid.

Ole B. Hoen, leder for Kongsberg Klyngen

Jeg ser virkelig frem til å jobbe videre med å utvikle klyngen sammen med samarbeidspartnere og klyngeteamet, sier Ole B. Hoen.

Hoen har lang erfaring og kompetanse innenfor tunge store teknologiselskaper, deriblant som Global Vice President Advanced Manufacturing Engineering hos GKN Aerospace. Han er godt kjent med både prosesser, teknologi og verdikjeder. Hoen har en Master i vitenskap, og har erfaring fra flere styreverv hos blant annet Norsk Industri og K-Tech.

Vi er veldig glad for at Hoen takket ja til å ta rollen som leder for Kongsberg Klyngen.
Han har det siste året jobbet med å få på plass test og kompetansesenter i regi av Kongsberg Innovasjon, et arbeid som nå er både konkret og synlig, sier Torø.

Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon

Jeg er helt sikker på at Hoen med sin erfaring fra store globale selskaper og industri, kombinert med sine unike lederegenskaper vil bidra til å løfte Kongsberg Klyngen til neste kapittel og iverksette tanker og visjoner for fremtiden, sier Torø.

Ønsker du å vite mer om Kongsberg Klyngen? Les mer her.