Kongsbergs satsing på fremtidens oljeløsninger imponerer
– Jeg er helt lamslått av hva Kongsberg får til, sa olje- og energiministeren
I dag hadde Kongsberg Gruppen, Kongsberg Ferrotech, Kongsberg Innovasjon og TechnipFMC besøk av olje- og energiminister Terje Søviknes. Formålet med besøket var å få innsikt i Kongsbergs løsninger og målsettinger for fremtidens oljeindustri. Industrien her har stort fokus på det å arbeide på tvers av selskapene med nye muliggjørende teknologier. Det imponerte statsråden.
– Jeg er helt lamslått av hva Kongsberg får til. Samspill og samarbeid på tvers av selskaper gir resultater på kort tid, sa olje- og energiminister Terje Søviknes da han besøkte Kongsberg Ferrotech.
– Det Kongsberg Ferrotech bygger opp kan være starten på noe som kan bli en stor internasjonal bedrift. Det er rett og slett imponerende, la Søviknes til.
Kongsberg Ferrotech er en gründerbedrift som arbeider med robotiserte undervannsløsninger. På 3 år har selskapet fått sin første kunde, gått fra 0 til 10 ansatte og hentet inn 41 millioner kroner.
Kongsberg Innovasjon har sørget for å koble på ressurser med kompetanse fra blant annet TechnipFMC slik at Kongsberg Ferrotech kan vokse og utvikle seg.
– Med hjelp fra Kongsberg Innovasjon har vi fått den kompetansen vi trenger for å gå fra en idé til et høyteknologisk produkt som faktisk vil fungere i et krevende offshore miljø, sa Christopher Carlsen, daglig leder i Kongsberg Ferrotech.
Sammen om jakten på nye innovative løsninger
Industrien på Kongsberg går sammen om å jakte nye innovative løsninger. Per nå arbeides det med flere nye muliggjørende teknologier i såkalte fellesprosjekter.
– For å være konkurransedyktige for fremtiden arbeider vi sammen om å løfte og bygge kompetanse, fortalte Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.
– Det bidrar til å styrke klyngen av selskaper her på Kongsberg, bygge kompetanse og dele den videre på tvers av industrier og selskaper i hele landet, legger han til.
Kongsberg – en digital testarena
Statsråden fikk innblikk i en rekke prosjekter som står sentralt på Kongsberg. De fleste var knyttet til digitalisering og autonomi.
– Det er flere spennende fellesprosjekter som kjøres om dagen. Vi jobber med test av produkter opp mot Telenors 5G-teknologi, additiv produksjon eller 3D printing av produktenheter, forretningsmuligheter innen AR og VR teknologi og så videre, sa Torø.
– Vi ønsker å invitere bedrifter fra hele landet hit. Her vil vi dele, løfte og samarbeide, avsluttet Torø.