Systems Engineering-forskere hedret med pris

Doktorgradsstudent Haytham Ali, professor Gerrit Muller og postdok Fahim Salim vant Best Paper Award for sin artikkel innen Systems Engineering på konferanse i Nice i sommer.

Haytham Ali var hovedforfatter på artikkelen «Applying Conceptual Modeling and Failure Data Analysis for «Actual Need» Exploration: Case Study for an Automated Parking System.» (pdf)

Artikkelen er en del av doktorgradsarbeidet hans som ble presentert på konferansen; MODERN SYSTEMS 2022, International Conference of Modern Systems Engineering Solutions. Konferansen ble arrangert i Nice i slutten av juli.

Jeg føler meg så stolt over arbeidet. Det er fint å se at det man legger inn i form av tid, hardt arbeid og tanker gir resultater. Som Einstein en gang sa «Der det er vilje er det en vei».

H-SEIF2

Haytham Alis stipendiatstilling er knyttet til NFR-prosjektet H-SEIF2 – «Human Systems Engineering Innovation Framework».

Foto: Stipendiat Haytham Ali

Det er flere norske bedrifter med internasjonale posisjoner og ambisjoner som samarbeider i H-SEIF-prosjektet. Deriblant, Kongsberg Defense and Aerospace, Kongsberg Maritime, Yeti Move, TechnipFMC, ECIT, P-plan, Kartverket, Semcon, USN og Kongsberg Innovasjon. Prosjektet er tildelt nær 14,8 millioner kroner fra Forskningsrådet.

Målet er å hjelpe norske bedrifter med å strukturere og bruke stordata på en måte som kan gi avgjørende konkurransefortrinn.

Mye av forskningen foregår gjennom USNs ekspertmiljø innen Systems Engineering på Kongsberg.

Haytham Ali sier det er helt strålende å få veiledning av en av de beste professorer innen Systems Engineering, Gerrit Muller, som også er merittert underviser på USN.

I tillegg er det nyttig å samarbeide med Dr. Fahim Salim, ettersom han har evnen til å se problemstillinger fra andre perspektiver. Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle mine kolleger, spesielt Jamal Safi og Tommy Langen samt professor Kristin Falk som leder dette forskningsprosjektet, sier Haytham Ali.

Forfatter: Jan-Henrik Kulberg, USN