Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kick-off Systems Catapult på Kongsberg

juni 14, 2023 @ 10:00 am - 2:00 pm

Vi ønsker velkommen til en spennende dag og Kick-off for Systems Catapult på Kongsberg!

Dette er et samarbeid mellom Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre på Raufoss og Sustainable Energy på Stord.

Gjennom SIVA sin ordning; Norsk Katapult, kan vi nå skape en nasjonal samhandlingsarena hvor vi kan tilby nye tjenester som bidrar til økt bærekraft og mobilisering for norske selskaper.

Prosjektet har som mål å etablere et felles senter for kompetansedeling og -utvikling på tvers av bedrifter og mellom bedrifter og akademia innenfor avansert systemteknologi samt hjelpe SMBèr og større virksomheter med omstilling, digitalisering og vekst.

For å få til dette på best mulig måte, er det avgjørende med samhandling og bygge nettverk på tvers sammen med etablerte og nye samarbeidspartnere.

Vi ønsker dere velkommen til en spennende agenda med presentasjoner og workshop.

Vi gleder oss til å treffe dere 🙂

Hilsen oss i Systems Catapult

AGENDA 14. juni

10:00-12:00 – Hvorfor Systems Catapult ? Hva er det og hvorfor etableres dette på Kongsberg ? – Ole B. Hoen, leder Kongsberg Technology Cluster.

Suksess i å løfte frem nye og bærekraftige energiløsninger på Stord– Bernt Visnesbekk, Project Manger Sustainable Energy.

Hvordan lykkes med etablering av katapultsenter? Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre deler sin suksess i etablering av katapultsenter på Raufoss. (Bærekraftig produktutvikling, Industri 4.0, automatisering og Robotisering, LEAN og LCA med fokus på miljø og bærekraft). Stig Mathisen, Senior Business Developer at Manufacturing Technology Norwegian Catapult (MTNC) og forskningsdirektør Odd Myklebust, SINTEF Manufacturing .

Presentasjon av DeepPurple prosjektet og viktigheten av test senter for anvendelse av Hydrogen som energibærer i Norge Lars Ole Bjørnsrud, Director Marketing Communications Subsea, TechnipFMC.

Kompetanseløft og kursing i industrienGillian Warner-Søderholm, Professor & Head of Department USN School of Business og Marte Gustavsen Ødegården, utdanningsleder elektro og industrifagskolen hos Fagskolen i Viken.

12:00 – Lunch

12:45 – 14:00 – Åpen diskusjon, workshop og nettverksbygging for små og mellomstore bedrifter

14:30 – 15:15 – Valgfri deltagelse (maks 15 stk) – omvisning og demonstrasjon av lab – FiV (Fagskolen i Viken) og fasiliteter på Krona