Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hvordan håndtere etterretningstrusler fra statlige aktører?

februar 23, 2023 @ 10:00 am - 2:00 pm

Hvordan løser vi de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet?

PST har ansvar for å håndtere de mest alvorlige truslene mot landets sikkerhet. Truslene blir beskrevet offentlig, og presenteres i en årlig nasjonal trusselvurdering. Kongsberg Klyngen inviterer til en sikkerhetsdag sammen med Politiets Sikkerhetstjeneste, Microsoft og Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Her får vi blant annet mer innsikt i årets ferske vurdering, med særlig fokus på etterretningstrusselen fra statlige aktører mot norske bedrifter og eksportkontroll.

Digital Defense Report

Microsoft har analysert mer en 24 billiarder signaler daglig, og har samlet dette i en Digital Defense Report, foredraget går gjennom noen av de funnene som er gjort og spesielt fokus på nasjonstater i forhold til krigen i Ukrania.

Cyberangrep er blitt hverdagskost!

Det finnes ikke én eneste virksomhet i Norge som ikke trenger å forholde seg til digitale trusler og risiko. I sitt innlegg prater fagdirektør Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet om hvordan virksomheter best kan beskytte seg.

Agenda

10:00 Velkommen

10:15 Etterretningstrusselen fra statlige aktører mot norske bedrifter og eksportkontroll – Politiets Sikkerhetstjeneste

11:00 Cyberangrep er blitt hverdagskost! – Roar Thon, Fagdirektør, Nasjonal sikkerhetsmyndighet

11:45 Lunsj

12:30 Digital Defense Report, nasjonstater og funn i forhold til krigen i Ukraina – Ole Tom Seierstad, Microsoft

13:15 Q & A

13:45 Avslutning