Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Åpen workshop autonome busser

mars 21, 2018 @ 3:00 pm - 8:00 pm

Vi ønsker deres innspill og lokalkunnskap til arbeidet med utforming av rute og holdeplasser for autonom buss i Kongsberg. Vi inviterer derfor til åpen workshop på Kongsberg Menighetssenter. Det blir enkel servering. Vi håper du har lyst og mulighet til å delta!

Informasjon om workshopen:

Nasjonal testarena Kongsberg er et prosjektarbeid finansiert av nasjonale midler og EU-midler. Prosjektet Testarena Kongsberg har fokus på bærekraftig utvikling ved hjelp av teknologi. Autonom buss i Kongsberg er en del av teknologien som skal testes ut.
Åpen testarena i Kongsberg utgjør en definert strekning (rute) fra knutepunktet til teknologiparken. Ruta er ca. 2,2 km lang, og går gjennom åpent byrom; sentrumsgater, boligområder og gågata.

Hensikten med åpen workshop er å sikre at alle behov er ivaretatt i størst mulig grad før testkjøring igangsettes i september 2018.

Workshopen skal bidra til følgende mål:
o Økt fremkommelighet, sikkerhet, tilgjengelighet og trygghet
o Bidra til optimal fremkommelighet for den selvkjørende bussen på teststrekningen
o Bidra til at alle får mulighet til å benytte seg av den selvkjørende bussen uavhengig av funksjonsevne – universell utforming
o Bidra til økt trafikksikkerhet og opplevd trygghet på strekningen
o Berike bylivet i Kongsberg

Hvordan skal vi oppnå dette?
Den åpne workshopen skal bestå av deltagere med bred lokalkunnskap, som har ulike næringsinteresser, samt ulike råd og interessegrupper. Deltagerne bør representere et stort aldersspenn for å sikre ivaretakelsen av ulike brukergrupper.
Gjennom den åpne workshopen skal vi kartlegge behov, tanker og holdninger hos ulike befolknings- og interessegrupper. I tillegg ønsker vi å samle inn gode idéer som vi kan ta med når vi skal jobbe videre med den konkrete utformingen av ruta.
Det skal være attraktivt, enkelt å forstå og lett å benytte seg av den autonome bussen i Kongsberg.

Detaljer

Dato:
mars 21, 2018
Tid
3:00 pm - 8:00 pm
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/153539515339828

Arrangør

Detaljer

Dato:
mars 21, 2018
Tid
3:00 pm - 8:00 pm
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/153539515339828

Arrangør